logo romana

 

Oportunitatile de cariera pe piata muncii din Germania depind in mare masura de calificari iar in cazul strainilor de recunoasterea calificarilor dobandite in strainatate.

Pentru strainii cu o calificare buna sansele de pe piata germana a locurilor de munca sunt foarte mari. Strainii care au dobandit deja experienta profesionala in tara lor de origine ar trebui vor avea de asemena un atuu in plus.

Oportunitati de cariera in tehnologie si IT

Dezvoltarile si inventiile din domeniul stiintelor informaticii, matematicii si tehnologiei au adus economia germana in topul lumii. Companiile din aceste zone cauta un personal calificat, astfel ca oportunitatile de cariera in acest domeniu pentru candidatii cu calificari adecvate sunt foarte promitatoare.

Oportunitati de cariera pentru ingineri

In Germania exista multe companii bazate pe tehnologie care ofera locuri de munca pentru ingineri. Acestea cauta specialisti in domeniile ingineriei mecanice si auto, precum si al ingineriei electrice.

Oportunitati de cariera in medicina

Piata medicala din Germania ar putea angaja inca 5.000 de medici. Exista o lipsa semnificativa de medici in Germania. Unele clinici si cabinete medicale au dificultati in gasirea succesorilor.

Oportunitati de cariera pentru ingrijitori si asistenti medicali

Schimbarile demografice in Germania devin tot mai vizibile. Cererea de servicii de ingrijire stationar ambulatoriu si ambulatoriu creste odata cu imbatranirea si cresterea sperantei de viata a societatii. Pentru furnizorii de servicii medicale, cum ar fi spitalele, azilele de batrani si alte institutii de ingrijire, capacitatea de a atrage si de a pastra personalul calificat este din ce in ce mai diminuata. Exista o lipsa acuta de lucratori calificati in domeniul de sanatate si de ingrijire pe teritoriul Germaniei, ceea ce ofera oportunitati considerabile pentru lucratorii calificati din strainatate.

Procedura de aplicare a Cv-ului in Germania

Angajatorii din Germania asteapta de obicei o cerere scrisa cu o scrisoare de intentie, un CV si toate documentele necesare pentru a putea evalua calificarile candidatilor.

O aplicatie include:

Scrisoare de intentie
Curriculum vitae cu fotografie si data
Certificatele, referintele, dovezile de angajare (inclusiv traducerea in limba germana).

Acest site foloseşte cookie-uri.

Continuarea navigarii implica acceptarea lor Citeste mai mult...

Accept!